Георги Панайотов: САЩ правят стратегия за Черно море

0
Значението на Черно море нараства, заяви посланикът на България в САЩ
Значението на Черно море нараства, заяви посланикът на България в САЩ Снимка: БГНЕС

Значението на Черно море нараства, заяви посланикът на България в САЩ

САЩ правят стратегия за Черно море. Това е продължение на закона за Черно море отпреди година и част от бюджета за отбрана на Щатите. Това каза за БНР посланикът на България в САЩ Георги Панайотов. Това показва важността на региона, каза още Панайотов

"Стратегия. Знам, че е почти готова. Тя няма да бъде публичен документ. Става въпрос за засилен ангажимент на Съединените щати към всички черноморски държави, които имат излаз на Черно море: енергийна сигурност, инфраструктура, търговия и инвестиции, подкрепа за укрепване на демократичните институции, борба с корупцията. Значението на Черно море нараства. Оценката на Съединените щати, на НАТО е, че ако Украйна бъде победена, това ще е край на системата за сигурност, каквато ние я познаваме".

България трябва да инвестира във въоръжаване. И това е едно от предизвикателствата преди срещата на върха на НАТО във Вашингтон през юли, каза още Панайотов:

"България трябва да инвестира в отбрана. България трябва да модернизира собствените си въоръжени сили, да развива способности, да навакса изпуснатото време, защото много време е изпуснато. Трябва да се модернизираме, трябва да се интегрираме още по-дълбоко в НАТО".

Посланикът припомни, че до края на тази година ще минат първите тестове на новите Ф-16.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -7
    3
    Путин Хуйло
    Не ве ще чакаме Путкин да си развява коня как си иска.Дебил като не можем да имаме търговски вериги идват германците,като ме ставаме за нищо някой те измества,КО ревете на чужд гроб.Всеки търси място под слънцето Това не било така онова не било така Ами да са го направили...В природата оцеляват най приспособимите
  • 1
    2
    до 1
    Извинявай, ама съвсем очевидно си от онези 2 милиона булгаристанци, които са неграмотни! Иначе САЩ нямат работа в Черно море. Все едно България или Русия да правят стратегии за Мексиканския залив.
  • 6
    1
    Дагонов
    Юомемт панайотчо, кажи на щатите, че не шем да се "ангажират" с нас, ще от 35 години ангажиране, я докарахме до умираща държава с 2 милиона пенсионери, 2 милиона мургави и 2 милиона неграмотници търсещи начин да отидат да измият някой еврооейски кенеф.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари