Георги Панайотов: Посолството ни в САЩ няма информация за нови имена по списъка "Магнитски"

0
Конгресът на САЩ ще отпусне 60 млрд. долара на Украйна, въпреки че има несъгласни, заяви той
Конгресът на САЩ ще отпусне 60 млрд. долара на Украйна, въпреки че има несъгласни, заяви той Видео: NOVA

Конгресът на САЩ ще отпусне 60 млрд. долара на Украйна, въпреки че има несъгласни, заяви той

Малка част от републиканците и демократите се противопоставят на помощта за Украйна. В края на краищата пакетът от 60 млрд. долара ще бъде предоставен. Това каза посланикът на България в Съединените американски щати Н.Пр. Георги Панайотов.

Американският президент Джо Байдън започна обръщението си към нацията с темата за Украйна, защото, говорейки за войната, винаги стигаме до желанието за свобода от чужда власт. Това е много дълбоко вплетено в ДНК-то на САЩ”, обясни той по NOVA.

Панайотов посочи, че в Конгреса има много категорично мнозинство в полза на предоставянето на военна помощ за Украйна. „Това не се случва, защото редица въпроси се използват в предизборната кампания и от републиканци, и от демократи. Помощта за Украйна се закачи за проблема с миграцията. Около 10 000 нелегални мигранти влизат в Щатите ежедневно. Поради тази причина са сблъсъците в Конгреса, но когато Байдън каза, че страната ще продължи с помощта, беше аплодиран и от двете партии", коментира посланикът на България в САЩ.

По думите му няма информация за имената в новия списък „Магнитски”. „САЩ не обсъждат с никого и не координират с никого решенията си. Те решават какво да правят абсолютно суверенно”, заяви Панайотов. И допълни, че когато страната ни покрие критериите, ще бъдат премахнати визите до Щатите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Бай Чеп
    Точно пък на теб ще ти се обяснят американците кого ще намагнитят, бастун мазен!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари