Георги Лозанов: Антон Хекимян вече не е журналист

2
Той вече е минал на друга писта, заяви преподавателят по журналистика
Той вече е минал на друга писта, заяви преподавателят по журналистика Снимка: Facebook

Той вече е минал на друга писта, заяви преподавателят по журналистика

"Всеки има право да си смени професията. Което значи само едно, че оттук нататък Антон Хекимян поема професионален и биографичен обрат - той вече не е журналист и той се отказва от журналистическата си кариера". Това каза доц. Георги Лозанов, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация от Софийския университет "Св. Климент Охридски“ и бивш председател на СЕМ. "Връщането му след това ще е трудна работа, ако реши да се връща, но като цяло вече той е минал на друга писта“, посочи Лозанов, цитиран от Агенция Фокус.

По думите му, Хекимян вече може да каже: "Аз не съм журналист вече, всеки е имал в миналото си нещо, което не продължава в настоящето, и аз оттук нататък съм политик, и ще работя като политик.

Според Георги Лозанов, ГЕРБ едва ли се изненадва много от подозренията към тях, че имат влияние върху медиите. Той припомни сложните отношения на Бойко Борисов с медиите в много ситуации, с много реакции, с "мисирките“ и какво ли не още, и когато е бил обект на тяхното голямо внимание.

За медията бТВ, от която излиза Антон Хекимян, доц. Лозанов смята, че по закон не би следвало да има някакви последствия за нея. По-скоро става въпрос за един професионално-етичен разговор, отколкото някакъв разговор по закон и във връзка с регулацията. бТВ ще трябва да пази доверието оттук нататък на своите зрители, което няма да е лесно, или ще стане по-трудно. Така че, в някакъв смисъл решението на Хекимян нанася известен удар върху бТВ, върху доверието в нейната публицистика, в аспекта до колко медията е критична по отношение на властта, което е задължителен професионален стандарт.

"Как ще успее да го излекува това, ще видим, и дали изобщо ще успее“, добави доц. Георги Лозанов.

"Дебатът власт-медии не трябваше да слиза въобще от дневния ред на обществото. Този дебат обикновено го свързваме с дебата за свободата на словото. И трябва да ви кажа, че последните 15 години, и то парадоксално, откакто влязохме в Европейския съюз, този дебат изведнъж отпадна от медийния дневен ред“, добави бившият председател на СЕМ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Бай Чеп
    Герберян не е журналист и никога не е бил! Герберян е един мисир обслужващ слугите на ПОСОЛСТВОТО!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари