Георги Иванов - Гонзо: Благодаря на тези, които гласуваха за мен и на тези, които не са

0
Новоизбраният президент на БФС Георги Иванов отправи приветствие от трибуната на 11-ия извънреден отчетно-изборен Конгрес
Новоизбраният президент на БФС Георги Иванов отправи приветствие от трибуната на 11-ия извънреден отчетно-изборен Конгрес Снимка: БТА / Христо Касабов

Новоизбраният президент на БФС Георги Иванов отправи приветствие от трибуната на 11-ия извънреден отчетно-изборен Конгрес

Той обеща да бъде най-големият коректив на самия себе си и също така посочи първите си цели. Сред тях е класиране на националния отбор на Световното първенство в САЩ, Канада и Мексико през 2026-а година, предаде БТА.

Иванов днес спечели вота на клубовете с 235 гласа, втори остана Димитър Бербатов със 181. Трети е Михаил Касабов с 35, останалите са Георги Градев - 6, Петьо Костадинов и Георги Захариев по 4, Манол Иванов има 1 глас. Три бюлетини бяха невалидни.

Благодаря на всички присъстващи в залата – и на тези, които гласуваха за мене, и на тези, които не са. Сега започва по-трудното. Знаете, че аз работя за вас всичките, аз съм ваш представител. През тези 4 години ще се опитам да направя така, че да променим цялата среда във футбола. На първо място да върнем доверието в БФС, да се опитаме да работим с държавата, за да можем да помогнем на всички вас – и на аматьорските, и на професионалните клубове. Аз ще съм най-големият коректив за себе си от тука нататъка. И ако има нещо, вие ще бъдете хората, които ще ми кажете когато нещата не са добре.

Обещавам честност и работа. Всичко останало, което ще ви обещая, ще бъде това да се опитам да направя футбола по-различен, отколкото е бил сега. Да работим с децата, да направим така, че да имаме силни футболисти в националния отбор и се надявам да се класираме на световното през 2026 година”, каза Гонзо.

Георги Иванов предложи и свой вариант на изпълком, в който обаче преобладаваха юристите. Такива са Михаил Статев, Мила Христова, Николай Лазаров, Теодор Тодоров. Той остави едно място за човек от екипа на Димитър Бербатов, а също така добави бившият ректор на НСА професор Николай Изов. В Изпълкома би трябвало да влезе и Атанас Фурнаджиев. Има и двама градоначалници – това са кметовете на Враца Калин Каменов и на Велико Търново Даниел Панов.

Имаше и предложения от залата, което означаваше, че се пристъпва към гласуване за избор на изпълком.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    хм
    То й и Лучано нямаше нужното образование за да стане министър, ама промениха цял Закон заради него. Нищо ново под слънцето.Това е България!
  • 6
    2
    daskal
    Този няма средно образование. Но това май ще е най-малкият проблем Честито!
  • 2
    1
    123456
    Честито Гонзо и продължавай да боцкаш ловешките свине!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари