Георги Гвоздейков: Високоскоростната влакова линия София - Бургас трябва да бъде готова до 2027-ма

1
Маршрутът ще се минава за 3 часа, заяви  министърът на транспорта
Маршрутът ще се минава за 3 часа, заяви министърът на транспорта Снимка: БГНЕС

Маршрутът ще се минава за 3 часа, заяви министърът на транспорта

"Високоскоростната влакова линия София - Бургас трябва да бъде готова до 2027 г". Това обяви министърът на транспорта Георги Гвоздейков, цитиран от NOVA.

Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ. Разстоянието от София до Бургас е 360 км, като машината ще се движи със 160 км/ч. и ще минава маршрута за 3 часа”, поясни той.

По думите му към националната транспортна схема ангажимент имат както общините, така и Министерството на транспорта.

Преди около 3 седмици подписахме договор с швейцарска компания и ще получим осем двуетажни влака. Имаме опция при осигурено финансиране да поръчаме още три. Миналата седмица приключи процедурата за подаване на оферти за 35 едноетажни мотриси”, каза още транспортният министър.

Той обясни, че в у нас предстои изграждане и на широка мрежа от зарядни станции за електромобили. Проектът ще бъде изпълнен по програма „Транспортна свързаност”, като финансирането е около 90 милиона лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Решенията
    РЕШЕНИЯ ЗА Ж.П.транс. се вземат от хора учили и работили в областа на темата и участвали с личен труд.Навремето имаше Ж.П. войски.Имаше Национално Военно Училище за архитектура и строителство.Все още Има П.Ж.И. Тодор Каблешков. Къде са Ви хората? Защо ги изгонихте.....
  • 8
    1
    Северна/североизточна България
    За север,североизток в България? Никой не говори. Това Варна-Русе-Г.Оряховица-Плевен-Червен Бряг-Мездра-София? Това не е в България май,сигурно е мястото за инкасиране на такси най-разнообразни?София-Бургас е важно.На Софийските и Пловдивски пръдни хотелите.....с 300 км.в час. Шинкансен.Досега сто пъти щеше да има ,влакове,магистрали и поне два моста над Дунав.Русе-Варна,магистралата? Един и същи локум дъвчат 25 години.Това магистрала ли е? Кръпка до кръпка.Кой прави я? Кой прие и инспектира? За затвор са за злоупотреби.Под Шипка да бяха го изкопали до Стара Загора.Голямо,голямо крадене.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари