Георги Гвоздейков: Не знаех за нарушенията на „Лукойл“

0
По думите му твърденията на Делян Добрев, че правителството помага на „Лукойл“ да заобикаля санкциите на ЕК не са истина
По думите му твърденията на Делян Добрев, че правителството помага на „Лукойл“ да заобикаля санкциите на ЕК не са истина Видео: bTV

По думите му твърденията на Делян Добрев, че правителството помага на „Лукойл“ да заобикаля санкциите на ЕК не са истина

Правителството не е прикривало никакви нарушения. Аз не съм знаел за нарушенията на „Лукойл“. Това каза министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков пред Жени Марчева в „Защо г-н министър“ по bTV.

По думите му твърденията на Делян Добрев, че правителството помага на „Лукойл“ да заобикаля санкциите на ЕК не са истина.

Лукойл“ трябва да изпълнява българското законодателство и ако има проблем, контролните органи трябва да се задействат незабавно. Доколкото знам, това не е така. Става въпрос за нещо коренно различно. „Лукойл“ трябва да декларира всеки продукт, който влиза и излиза от България и това може да бъде лесно проверено. Нарушенията не са на територията на България, компетентните органи трябва да се намесят сериозно“, каза Гвоздейков.

Транспортният министър коментира и твърденията на премиера, че в Министерския съвет има повече от един министър на ГЕРБ.

Част съм от правителството, но не знам кои точно са предложени и номинирани от ГЕРБ. Всички министри са одобрявани както от ГЕРБ, така и от ПП-ДБ. Щом премиерът казва, че има номинации на ГЕРБ, може да е така. Не мога да кажа поименно кои са“, каза Георги Гвоздейков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари