Георги Георгиев: Кметът на София се опита да ми отнеме микрофона и след като не успя, избяга

2
Опитаха се да си направят ПР на украински и на наш гръб. Опитаха се да замажат срамните си действия. Опитаха се и да ни съсипят събитието, като обвинят нас за това. Но не успяха
Опитаха се да си направят ПР на украински и на наш гръб. Опитаха се да замажат срамните си действия. Опитаха се и да ни съсипят събитието, като обвинят нас за това. Но не успяха Снимка: БОЕЦ

Опитаха се да си направят ПР на украински и на наш гръб. Опитаха се да замажат срамните си действия. Опитаха се и да ни съсипят събитието, като обвинят нас за това. Но не успяха

"Кметът Терзиев се опита да ми отнеме микрофона и след като не успя, избяга.

Благодаря на всички граждани, на нашите украински приятели от Мати Украйна и Український Вулик, както и колегите от БОЕЦ, с които организирахме събитието."

Това пише Георги Георгиев от Гражданско движение "България Обединена с Една Цел" (БОЕЦ) в сайта на организацията.

"Вчера Столична община се опита да забрани протеста, като отказа мястото и деня и предложиха друг ден и друго място. Това е абсурдно, защото нашият протест бе срещу незаконните избори, които Путин провежда под дулата на оръжия в окупираните украински територии. В руското посолство бе открита секция и там се провеждаха тези избори. Нашият протест трябваше да бъде там. Вчера БОЕЦ обявихме, че въпреки забраната ще се съберем и внесохме ново уведомление за протест. И след оказания натиск общината отстъпи и ни изпратиха съгласувателно писмо.

Днес, когато отидохме с колегите от БОЕЦ към 16:30 часа, като организатори, за да подготвим озвучаването, бяхме посрещнати от служители на Терзиев и десетки служители на МВР и ни казаха, че общината не е разрешила (тази дума използваха) протеста да е пред посолството, а трябва да отидем от другата страна на булеварда на тротоара пред парк хотел Москва! АБСОЛЮТНА ГЛУПОСТ! Ние искаме да протестираме срещу изборите на Путин, те ни пращат в Москва…

Разбира се, че не се съобразихме, устояхме и опънахме оборудването на 10 метра от сградата на посолството!

Събраха се много граждани и започнахме. Както аз, така и Олена Коцева от Мати Украйна зададохме няколко ясни и точни въпроса:

1. Защо СО и МВР се опитаха да забранят протеста и да го преместят на абсурдно място и в друг ден?

2. Защо не забраниха откриването на изборна секция в посолството на русия, която ни обяви за вражеска страна? Защо не забраниха тези незаконни избори, след като обявиха, че ДАНС са ги уведомили, че има заплаха за обществения ред и сигурност? А се опитаха да забранят нашия справедлив протест?

3. Защо кметът, външният министър и вътрешният министър позволиха на Путин да прави избори в България и на стотици путинисти да подкрепят диктатора и неговата политика за смърт, война и убийства?

4. Защо кметът Терзиев и МВР миналия месец не забраниха на Митрофанова да поднася венци и да превъзнася терористичната руска армия?

Терзиев дойде с група районни кметове, депутати и общински служители и съветници и стояха повече от половин час на отсрещния тротоар без да се

присъединяват към гражданите на протеста. Призовах МВР след няколко минути да отцепят движението и да блокираме улицата точно пред входа на посолството към групичката на „партийците и политиците“. И тогава Терзиев пресече пътя заедно със свитата си, дойде при мен и Олена и докато говорех и му задавах конкретен въпрос посегна и се опита да ми отнеме микрофона. Никой, ама никой никога за 11 години не е успял да отнеме микрофона на БОЕЦ на наше събитие. И Терзиев не успя. Иначе ни заглушават по всякакъв начин, но поне на нашите събития гласът на гражданите и бойците не могат да заглушат!

Казах на Терзиев да изчака да му задам въпроса и ще му дам думата и възможност да говори. И кмета се завъртя и избяга. Олена също след мен го призовава да дойде и да отговори и че не е редно да се опитва да отнеме думата на когото и да е още повече на организаторите. Но кметът не дойде. Чух го само да казва, че ТОЙ Е РАЗРЕШИЛ нашият протест. Това е лъжа, защото този човек нищо не разрешава, защото режимът е уведомителен! Той може само да забрани при определени условия и той го направи първоначално без никакви основания! Но самият факт, че в неговата глава си мисли, че „той разрешава на гражданите“ говори, че тези хора не могат да се откъснат от ченгеджийския си манталитет.

Стоян Михалев започна да крещи истерично и малоумно: „Разделяте хората, разделяте хората“. Но като избяга Терзиев, и той млъкна и избяга след него.

Това беше грозно и глупаво. Та ние сме организаторите на това събитие – ние събрахме хората, а не не ги разделяме! Никого не сме отблъсквали, без значение от коя партия е. И събрахме хората въпреки забраната на Общината и МВР.

Помня как Стоян Михалев миналата година преди изборите на протеста на БОЕЦ пред президенството обещаваше и се кълнеше, че първата им работа, ако ги вкараме в парламента, е да внесат искането и подписката на БОЕЦ за Импийчмънт на Радев! И после излъгаха! Този, и подобни нему лъжци, да е благодарен, че не си тръгна днес с бастун в задника. Следващия път, писнало ми е от лицемери и лъжци. Органично не ги понасям.

След като Терзиев избяга, служителка на общината поиска да говори и и дадохме думата. Каза, че Общината не е забранявала протеста, а само е искала да го направим на следващия ден и на друго място. И сравни украински бежанци от терора на Путин с мигрантите от Близкият изток и побоищата, които предизвикали през последните дни, като така се оправда. Жалко и отвратително.

Та така.

Опитаха се да си направят ПР на украински и на наш гръб. Опитаха се да замажат срамните си действия. Опитаха се и да ни съсипят събитието, като обвинят нас за това. Но не успяха.

На улицата точно пред входа с големи букви, които се виждат от посолството, написахме с червена блажна боя „ПУТИН – ТЕРОРИСТ! СЪД И ЗАТВОР!“. След което хвърлих пред входа на посолството зад ченгетата наръч с наши „бюлетини“ със същият надпис!

На протеста поставих и още една тема, която през следващите дни с колегите от Граждански Мегдан и украинските организации ще вдигнем пред нашите политици – темата за конфискацията на руските имоти в България в полза на Украйна. И пак ще трябва да се борим с „евроатлантиците“ и копейките!

Подкрепата за Украйна не е значка да си я закачат нашите политици на ревера, за да се правят на евтоатлантици, докато клечат пред Митрифанова и Путин и им строят турски потоци! Това е кауза и борба, които трябва да се водят всеки ден с истински действия! Аман от лицемери и сглобкаджии.

Отговори от Терзиев на зададените въпроси не получихме.

Срам ме е, че бе позволено Путин да провежда незаконните си избори в България! Надявам се, че с блокирането на улицата пред посолството сме спрели поне няколко гласа за изрода.

Благодаря още веднъж на всички граждани, които дойдоха днес пред руското посолство срещу незаконните избори на Путин! Благодаря!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    всяко вре
    Без съмнение този е американски агент! От друга страна в плаката му има фундаментална грешка - "сащ е център на злото"!
  • 6
    1
    Бай Маню
    Баш от тия миньони е избягал кметя… Хахаха
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари