Георги Чушев: Разбрах, че са ми откраднали таксито от колега

0
Оставяме си автомобилите с отворени прозорци на стоянката....
Оставяме си автомобилите с отворени прозорци на стоянката.... Видео: NOVA

Пиян турист открадна такси, избяга с него и катастрофира в Несебър.

Шведският гражданин Кристофер откраднал таксиметровия автомобил и го подкарал из града. Тъй като обаче бил почерпен, чужденецът катастрофирал. При последвалата проверка дрегерът отчел 1.74 промила алкохол в кръвта му. Участващите в залавянето му твърдят, че той е бил и под въздействието на опияти.

Стоянката за таксита е на слънце. Затова си оставяме автомобилите с отворени прозорци. Ключовете бяха на таблото, но с колегите бяхме наблизо. Разбрах, че са ми откраднали колата, след като дойде един колега и ми каза, че таксито го няма на стоянката. Освен това на сина ми му се обади мой колега и му каза, че автомобилът е по средата на пътя между Несебър и Равда. Впоследствие разбрахме и за катастрофата”, разказа в ефира на „Здравей, България” таксиметровият шофьор  Георги Чушев.

Пияният швед катастрофира на улица в Равда и удари паркираните там автомобили.

„Излязох от хотела и видях, че колата ми е ударена. На земята имаше мъж, който беше задържан от бдителен гражданин. Опитах се да разговарям с него. Обясних му, че ще изчакаме полицията. Той стана агресивен, но успях да го задържа, докато дойдат органите на реда”, разказа собственикът на една от пострадалите коли Димитър Димов.

Шведският гражданин е задържан за 72 часа и вече му е повдигнато обвинение. Предстои прокуратурата да поиска постоянен арест.

„Предвиденото от законодателя е лишаване от свобода за 1 до 10 години. Отделно от това и наказание лишаване от право да управлява моторно превозно средство”, посочи Радостина Бошнакова от районната прокуратура в Несебър.

Това е вторият случай, в който туристи от Швеция погазват българското законодателство. Преди две години Ралф Сундберг изрита българска камериерка в лицето, отново в състояние на алкохолно опиянение. Беше му наложена глоба от 4500 лв.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари