Георг Георгиев: Ако вчера са се събрали 1000 души срещу хартиената бюлетина, срещу тях стоят 3000

0
Според него по-голямата част от хората не вярват на машините
Според него по-голямата част от хората не вярват на машините Снимка: БНТ

Според него по-голямата част от хората не вярват на машините

Съотношението на партиите, които държат на изцяло машинното гласуване и партиите, които подкрепят възможността за вот с хартиена бюлетина е 1:3. Това означава, че ако вчера са се събрали 1000 души, срещу тях стоят 3000.

Така Георг Георгиев от ГЕРБ коментира вчерашните протести срещу връщането на хартиената бюлетина. Според него по-голямата част от хората не вярват на машините.

В "Говори сега" по БНТ той коментира въвеждането на броенето на хартиените разписки от машинния вот така:

"Не са осакатени машините са гласуване. Осакатена е свещената флашка. Тази флашка, която е в основата на всички послания на "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Защото те сами разбират, че явно без тази флашка тяхното политическо бъдеще е застрашено. И аз се тревожа от истерията, която се създаде около тази флашка. От това, че до изборния процес действително ще имат достъп хората, за да проверят. Защото в момента никой няма никаква увереност за това, което се случва. Когато изборният процес, фундаментът на демокрацията в държавата е достъпен само до ограничен кръг хора тесни специалисти, тогава няма как хората да имат увереност в него", заяви Георг Георгиев.

Той коментира още, че изцяло машинно гласуват единствено държави от третия свят или такива, които са огромни по размер с цел по-лесно обработване на вота.

"Бяхме наблюдавали в историята протести за отнети права. Но протести срещу права за пръв път виждам. За първи път виждам някой да се съпротивлява за начина, по който демокрацията функционира и това, което тя представлява в крайна сметка. Пленарна зала е тази, която ще вземе крайното решение. Но няма да стане с тропане на крака и викове: "Не, така ще стане!", заяви той.

Георг Георгиев определи като "идиотщина" тезата на Ивайло Мирчев, че Нидерландия се противопоставя на приемането на България в Шенген заради контрабандата през ГКПП "Капитан Андреево".

Той отправи контраобвинения към кабинета "Петков", че е оставил охраната на границата в лошо състояние и неотговаряща на техническите критерии за членство в Шенген.

"България в момента не е тази сигурна граница на ЕС, каквато беше по времето на господин Борисов", изтъкна той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    краниста
    този знаеле ли защо пусна брада ? защото кожата на лицето му около устата е кафява на цвят. вие се сещайте защо. че и по телевизията го дават редовно да лъже.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари