Генералният щаб на Гърция предупреди за „нарастващ риск от инцидент“ в Егейско море

0
Потенциалът за военен инцидент е "сериозен", предвид последните действия на Турция
Потенциалът за военен инцидент е "сериозен", предвид последните действия на Турция

Потенциалът за военен инцидент е "сериозен", предвид последните действия на Турция

Началникът на Генералния щаб на националната отбрана на Гърция Константинос Флорос повтори предупрежденията за нарастващия риск от „инцидент“ между Гърция и Турция, ако Анкара продължава да работи за повишаване на напрежението в Егейско море и Източното Средиземноморие, цитира думите му електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

В коментари по време на уебинар, организиран от Фондация на Американския елински институт, Флорос каза, че потенциалът за военен инцидент е "сериозен", предвид последните действия на Турция в Егейско море, добавяйки, че това ще има тежки последици.

Флорос подчерта стратегическото значение на Източното Средиземноморие за международни играчи като Съединените щати, Русия, НАТО и Европейския съюз, като същевременно подчертава ежедневните нарушения на Турция и провокативни дейности..

Генералът също благодари на президента на Американския елински институт Ник Ларигакис за постоянния принос на Института за укрепване на гръцко-американските отношения, като същевременно приветства гръцко-американския стратегически диалог като важна стъпка за укрепване на двустранното сътрудничество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари