Генералният консул на Русия в Русе е сред заминаващите дипломати

5
Андрей Громов дойде в Русе през 2018 година
Андрей Громов дойде в Русе през 2018 година Снимка: "Русия днес - Россия сегодня" / Архив

Сред заминаващите днес са генералните консули в Русе и Варна, хора по поддръжката на посолството в София

Пълномощният министър на Руската федерация у нас Филип Воскресенский е сред експулсираните за Москва. Пред медиите той заяви, че заминава с благодарност към България и българите, които “ни подкрепиха за времето, в което работихме. Това са хората, с които общуваме дълги години”, предаде БТА. 

По думите на Воскресенский от страната ни днес заминават 70 руски граждани със семейства си или общо над 180 души.

"Нито един от тези, които бяха експулсирани, не е работил срещу България, а аз развиване на отношенията между двете държави. Тези действия по експулсиране са незаконни и без основание", каза Воскресенский. Той посочи, че сред заминаващите са генералните консули в Русе и Варна, хора по поддръжката на посолството в София.

"А въпросът дали мисията в столицата ни ще бъде закрита, ще реши президентът на Руската федерацията", посочи още Воскресенский.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    10
    русенец
    Сигурен съм, че Русия ще прекъсне дипломатически отношения с България. И ще са прави! https://smotrim.ru/video/2436915
  • 0
    9
    до 6
    Както винаги говориш глупости. Откъде можеш да знаеш, че има твърди доказателства от ДАНС? Точно шефът на ДАНС каза, че са му изискали списък със 70 души и той го е дал, нищо повече. И да те питам, малоумник такъв, след като имат доказателства за шпионската дейност на готвача, шофьора, градинаря и на още поне 40 души без дипломатически статут, защо не ги съдим, бе гъзолизец? :))) Карай си таксито и не се прави на умен, че колкото повече "разсъждаваш", толкова повече се излагаш! Между другото, защо не коментираш искането на другаря Байдън, да се въведе таван на цените, по които САЩ да купува нефт, газ и каквото там друго и трябва? Май социализмът победи в САЩ, а?:) Загубеняк!
  • 3
    8
    до 7
    Горбачов живее в подмосковието със здрава охрана, която да го пази от "обичта " на народа. И другите ти съждения са простотии, но ще поживеем и ще видим! Дори сам ще разбереш колко не си бил прав, но за съжаление няма да знаем кой си, а и тогава ти ще си пръв защитник на Русия.:)
  • 0
    7
    Е, ми така ...
    От 9-ти септември 1944 г. до 1-ви юли 2022 г. е дълъг период на работа, която уморява хората. Време е за кратка почивка. Реалностите в Света се променят, но не и хората. Все пак СССР съществува от 1922 г. до 1991 г. и го няма вече, пък и Горбачов е в САЩ на академична длъжност. Никой не казва "сбогом" на Москва. Най-важна е не идеологическата, а геополитическата битка, започнала да се насочва в началото на 80-те години срещу СССР и социалистическите страни. Заради това, след като бяха ликвидирани националните държави в Източна Европа, на дневен ред продължава да е Русия.
  • -1
    6
    daskal
    Добре, де! За тези хора има твърди доказателства от ДАНС /не от кварталната фризьорка/, че са работили във вреда на родината ни. Какво толкова ревете?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари