Ген. Мутафчийски: Ваксините идват към България, трябва да сме по-мотивирани!

0
По думите му има лек спад на смъртността
По думите му има лек спад на смъртността Снимка: архив

По думите му има лек спад на смъртността

"Има известен оптимизъм, особено по отношение на излекуваните и спада в броя на заболелите на 100 хиляди население. Но си спомняте - при обявяването на последните мерки тръгнахме 660 на 100 000 заболеваемост. В момента средната заболеваемост е 438 на 100 хиляди. За София беше над 1200, а в момента е двойно по-малко", каза началникът на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски, предаде Bulgaria On Air.

Според него има сериозен оптимизъм в това, което се случва, но той не е достатъчен, особено по отношение на смъртните случаи.

"И заради това ние трябва да предложим тези мерки на правителството. Радвам се, че получихме разбиране въпреки тежкия дебат, свързан с икономически последици, както и последици за учебните заведения и децата", допълни той.

"Винаги сме споделяли философията, че трябва да има по-малко заболели и по-малко загинали, за да могат да достигнат достатъчен брой живи и здрави българи до намирането на ваксините. Те вече са на пазара и идват към България. Трябва да бъдем още по-мотивирани", категоричен е генералът

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари