Гейзер бликна от настилката в Пловдив

0
Шест дни не можем да намерим кой да спре ужасния теч
Шест дни не можем да намерим кой да спре ужасния теч

Гейзер бликна от настилката в кв. "Кючук Париж", наводни кръстовището между улиците "Братя Бъкстон" и "Нева" и повдигна наскоро поставени плочки на тротоара и раздроби асфалта, съобщава „Марица”.

„Шест дни не можем да намерим кой да спре ужасния теч”, разказаха живеещите наоколо. Водата започнала да блика още в сряда миналата седмица.

„Започнахме всеки ден да звъним на горещия телефон 112, но никой не откликна”, обясни Маргарита Василева, която работи наблизо в магазин за зарзават.

Поне пет пъти сме звънели, докато дойде кола на ВиК, оплакаха се хората.

Преместили спряна наблизо кола от страх асфалтът да не пропадне и автомобилът да хлътне. Настилката вече е започнала да се рони на няколко места.

„Уплаших се водата да не влезе в къщата, разказа пък Йорданка Николова, чийто дом е точно на ъгъла до аварията. - Тонове изтекоха, докато дойдат да видят какво става. Сега пак ще искат от нас да плащаме. Аз не смея да пусна вода в тоалетната даже, че все ми написват по 4 кубика, пък живея сама."

"Има повреда на водопровода", потвърдиха дежурните от ВиК и увериха, че вече се работи по отстраняването на аварията. Служителите обаче не се ангажираха в какъв срок ще стане това и кога ще бъде подновено водоподаването към сградите наоколо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари