ГДБОП задържа две жени за сводничество в чужбина

0
Те са набирали и транспортирали зад граница жени и мъже с цел сексуална експлоатация
Те са набирали и транспортирали зад граница жени и мъже с цел сексуална експлоатация Снимка: БГНЕС

Те са набирали и транспортирали зад граница жени и мъже с цел сексуална експлоатация

Две жени са задържани при акция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) срещу трафика на хора с цел сексуална експлоатация, съобщиха от МВР. Операцията е проведена в края на миналата седмица, след получена информация за хора, които набират и транспортират зад граница жени и мъже с цел сексуална експлоатация. Данните са докладвани на Софийската районна прокуратура и е образувано досъдебно производство, предаде БТА.

При извършени претърсвания са намерени и иззети мобилни телефони, преносими компютри, бележници с водени отчети. Според първоначалните данни при набиране на жертвите, извършителите обещавали получаването на ежедневна сума в евро или 50% от стойността на предлаганите услуги.

Задържаните са привлечени към наказателна отговорност и са задържани за постоянно в ареста.

БТА припомни, че в средата на юни в Плевен беше задържан 37-годишен мъж, обвинен за трафик на хора. По данни на прокуратурата на различни дати през периода от януари до ноември на 2020 г., във Франция 37-годишният набирал и транспортирал към Франция жени, използвани за развратни действия и просия. В един от случаите обвиняемият е действал в съучастие с друг мъж. Пострадалите жени са от градовете Плевен, Сливен и Варна. Определението на съда подлежи на жалба и протест, посочват от прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Контрола
    В България с проституция се занимават цели родове и кланове.Проституцията е навсякъде около нас.Всички се чукат за мангизи и интереси.Проституцията гради и крепи икономически България Цели пълчища проститутки пращат на близки,роднини,съпрузи и деца пари с които ги издържат.Държавата също взема пари от тях след като платят сметките и от там данъците.Всички се правят на слепи и глухи че проституцията я няма и е порок,а всички лапат манги.Има ченгета които ги издържат проститутки и курви.Като има настъпани интереси или липса на отчети или конкуренция се започват едни разкривания на "престъпления" едни трафикирания,не е за разправяне.На 10 000 проститутки и сводници ще изгърмят двама,трима.Крайно време е да има закон за тази работа и мениджмънта както и за здравният контрол Тогава ще изчезнат и трафици и всякакви помии.Кой има интерес да няма закон за проституцията? Тези които подържат беззаконието.Така прибират готови и безотчетни пари и подържат бизнеси и банди от мафиотски кланове и организации.Парите не миришат.Закон е нужен тук
  • 2
    1
    Do GDBOP
    реално гдбоп трябва да задържи няколко махали,гета и града по такива въпроси.Защо дрънкат глупости,Ямбол,Сливен,Варненски села,Русе,Плевенско,Беленско и Търновско,Биргаско.Там не са и чували за такива дейности.Пропуснахме района на Тутракан,Силистренско и Добрички села.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари