ГДБОП удари параноична престъпна група

1

Трима души са арестувани за участие в престъпна група за разпространение на наркотици.

Те са задържани при сделка за продажба на над 3 кг. кокаин. Според ГДБОП и специализираната прокуратура групата е щяла да купи кокаина за 93 хил. евро и след това да спечели около 1 млн. лв. от продажбата му на дребно.

Работата по ареста на групата е била много трудна, защото участниците в нея били изключително предпазливи и дори параноични, обясниха наблюдаващият прокурор Георги Мойсев и зам.-шефът на ГДБОП Стефан Джолев. Тримата са арестувани на 26 май край свиленградското село Левка.

"Тези лица са изключително мнителни, спазват изключително висока степен на конфиденциалност в срещите, които провеждат, както и в подготовката на такива сделки", каза Мойсев.

ГДБОП не знае откъде е дошъл кокаинът. Към момента други арестувани няма. Според Мойсев прокуратурата не може да допусне такова количество кокаин да стигне до улицата и затова са действали, без да е сигурно откъде е дошъл наркотикът. Той обясни, че са възможни и още арести, ако се съберат доказателства.

"Разследването беше изключително напрегнато, лицата са параноично мнителни, непрекъснато поставящи нови условия, променящи уговорки, което криеше много сериозен риск от провал на цялата операция", обясни Джолев. 

Преди тази сделка е имало и две други, но при тях са купени малки количества кокаин и хероин. Групата е следена със СРС, а по време на сделката е имало и служител под прикритие на ГДБОП.

И тримата са арестувани са задържани за постоянно от съда. Решението не е е окончателно.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари