ГДБОП разби наркооранжерия във Велики Преслав

0
Иззета е над 2 кг суха маса
Иззета е над 2 кг суха маса Снимка: ОД МВР - Шумен

Задържани са двама души

Спецполицаи от ГДБОП сектор Шумен разкриха оранжерия за отглеждане на растения от вида на конопа, иззета е над 2 кг суха маса.

Операцията за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е реализирана през вчерашния ден на територията на Велики Преслав. В хода на спецакцията са задържани двама местни жители на 23 и 26 години. Разследването е проведено от спецполицаи от сектор 03 (Шумен) към отдел 13 при ГДБОП. Действията са реализирани под наблюдението на окръжната прокуратура във връзка с образувано досъдебно производство за притежание, отглеждане и разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха от ОД МВР - Шумен.

При предприетите действия е установена оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа, обособена в стая на частен имот в града. Иззети са 15 растения. Помещението било оборудвано с високотехнологични лампи, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори. Намерени са торове и препарати, ползвани за растежа на наркокултурата. Спецполицаите иззели около 2,5 кг. суха тревиста маса, която при извършения полеви наркотест реагирала на канабис.

Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейския арест в Шумен. Работата по документиране на престъплението продължава под надзора на окръжната прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари