ГДБОП разби наркобанда

1
На трима мъже са повдигнати обвинения за трафик на дрога
На трима мъже са повдигнати обвинения за трафик на дрога Снимка: БГНЕС / Архив

Организирана престъпна група за трафик на наркотици бе разбита в хода на специализирана полицейска операция, проведена на 27 ноември 2016 г. от служители от ГДБОП - МВР, СБОП – Варна, СБОП – Благоевград и СБОП – София област, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Реализацията е наблюдавана от Специализираната прокуратура.

В резултат на предприетите действия на ГКПП - Кулата спецполицаите задържали двама участници в схемата - С. К. (27 г.) и Д. Д. (23 г.), при опит да излязат от страната. След претърсване на лекия автомобил, с който са се придвижвали, са открити 500 г хероин, 268 г морфин, 26 г амфетамин и 2 г кокаин, укрити в резервоара на колата.

При последвалите оперативно-издирвателни действия в София са задържани организаторите на трафика на наркотичните вещества Г. Х. (32 г.) и К. Й. (60 г.). При процесуално-следствените действия в лек автомобил, собственост на единия от задържаните, са намерени и иззети 1,5 кг марихуана и 70 л оцетен анхидрид. Извършени са допълнителни претърсвания и изземвания на адреси и автомобили, на територията на София и Ботевград.

На трима от участниците - С. К , Г. Х и К. Й., са повдигнати обвинения за трафик на наркотици на двама от тях - Г. Х. и К. Й., е наложена постоянна мярка „задържане под стража”.

Работа по документиране и доказване на престъпната дейност на групата продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари