Гърция въвежда ограничения за влизане на чужди граждани

0
Страната спира и всички пътувания от Турция и Великобритания
Страната спира и всички пътувания от Турция и Великобритания

Страната спира и всички пътувания от Турция и Великобритания

Гърция обяви, че спира всички връзки с Турция и Великобритания заради коронавируса. Гръцкото здравно министерство заяви, че това е част от мерките по ограничаване на заразата, а ограничението за влизане в страната от другите две държави ще важи до 15 часа на 15 април.

Решението бе обявено в Държавен вестник в неделя вечерта.

Гърция въвежда и ограничения за влизане на чужди граждани без ясна цел на пътуването, съобщи говорителят на ГД „Гранична полиция“ Лора Любенова, цитирана от bTV.

По информация на гръцките гранични власти, на българо-гръцките гранични пунктове за влизане в Република Гърция няма да се допускат чужди граждани без ясна цел на пътуването. Ще се пропускат само чужди граждани, които живеят или работят в Гърция, което трябва да се удостовери на границата с официален документ на гръцки език. Ограничението не се отнася за товарни автомобили. Трафикът на камиони на ГКПП „Кулата“, ГКПП „Капитан Петко войвода“ и ГКПП „Илинден“ е нормален.

На границата с Република Турция на ГКПП „Капитан Андреево“ и на ГКПП „Лесово“ трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. От 19 март за влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани. Български граждани се пропускат на влизане в България на трите гранични пункта с Турция. Република Турция е въвела ограничение за шофьори на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Засега не е преустановено преминаването на българските товарни автомобили. На границата с Република Сърбия на ГКПП „Калотина“ и ГКПП „Връшка чука“ трафикът е нормален за товарни автомобили. По информация от сръбските гранични власти, на двата пункта се преустановява пропускането на всички пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси в двете посоки. Ще се пропускат само хуманитарни и товарни камиони, които ще бъдат конвоирани на тяхна територия. Преустановено е преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП „Олтоманци“, ГКПП „Стразимировци“ и ГКПП „Брегово“.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП „Гюешево“ трафикът е нормален. На влизане в Северна Македония не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Македонски граждани се пропускат на вход само на ГКПП „Гюешево“. На излизане от Северна Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП „Гюешево“ – ГКПП „Деве баир“. Товарните автомобили се пропускат на трите гранични пункта с Република Северна Македония в двете посоки. На границата с Румъния на ГКПП „Дунав мост“ и ГКПП „Дунав мост 2“ трафикът е интензивен. На ГКПП „Дуранкулак, ГКПП „Силистра“ и ГКПП „Оряхово“ трафикът е нормален. От 14.03.2020 г. румънските гранични власти са спрели преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се въвежда за 30 дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари