Гърция удължава оградата по границата с Турция

0
Причината е излезлия от контрол мигрантски поток
Причината е излезлия от контрол мигрантски поток

Гърция се опитва да овладее мигрантския натиск с удължаване на оградата по границата с още 80 километра и засилване на охраната.

Атина обвинява Турция, че използва мигрантите, за да оказва натиск върху европейските страни., предава БНР

Само за едно денонощие 1500 мигранти са направили опит да преминат на гръцка територия от Турция по река Марица ,съобщават от гранична полиция. Турските власти ги транспортират с автобуси и ги принуждават да преминат границата, признават мигрантите.

Всеки ден се извършват арести на трафиканти и въпреки това натискът продължава. Засилени са проверките на автомобилите, които се движат по северната магистрала по посока Солун. В много от тях откриват нелегални мигранти.

Жителите на пограничните райони протестират срещу решението на правителството да увеличи местата за настаняване в бежанския лагер до границата.

Правителството засили охраната на сухопътната граница с Турция, съобщи премиерът Мицотакис.

Видимо се засилва и натискът на мигранти по море. До остров Закинтос спасиха днес 80 мигранти и още 36 души до остров Родос.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари