Гърция скоро връща строгите мерки срещу COVID-19

0
Пълен локдаун няма да се налага, но носенето на маски на открито отново ще стане задължително
Пълен локдаун няма да се налага, но носенето на маски на открито отново ще стане задължително Снимка: БТА

Гърция ще върне строгите мерки срещу COVID -19 в следващите седмици.

Пълен локдаун няма да се налага, но носенето на маски на открито отново ще стане задължително. Неваксинирани няма да могат да влизат в закрити заведения, кафенета, барове, театри, киносалони и стадиони. В същото време имунизираните ще бъдат допускани навсякъде, ако покажат дигиталния си сертификат и лични документи. Говорителят на гръцкото правителство каза, че мерките ще бъдат обявени във вторник.

Мисля, че във вторник ще бъде обявена рамката за управление на пандемията и функционирането на икономиката”, посочва Янис Иконому в коментар за телевизия „Скай". Говорителят подчерта, че „пандемията не е приключила, продължава и не отстъпва, за разлика от ината на някои хора, които интерпретират нещата по свой начин”.

Гръцките здравни власти съобщиха снощи, че новите случаи на COVID -19 за денонощието са 3191, съобщават вестник „Катимерини” и БТА. Деветнайсет от новите случаи са установени сред туристи при пристигането им в Гърция.

Към вчерашния ден са регистрирани 23 смъртни случая, с които общият брой на жертвите на пандемията нарасна на 13 351. Общият брой потвърдени случаи е 557 239.

Броят на интубираните пациенти вчера е бил 317.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари