Гърция глоби компания за млечни продукти с рекордна сума заради високи печалби

5
Глоба от 561 хиляди евро наложи гръцкото правителство на компанията за млечни продукти „Фризланд Кампина Гърция“ АД
Глоба от 561 хиляди евро наложи гръцкото правителство на компанията за млечни продукти „Фризланд Кампина Гърция“ АД

Глоба от 561 хиляди евро наложи гръцкото правителство на компанията за млечни продукти „Фризланд Кампина Гърция“ АД

Причината е нарушаване на законно установените граници на печалбата, съобщи телевизия Скай, цитирана от БТА.

Проверката на Междуведомствената служба за контрол на пазара е установила, че при девет от продуктите на компанията, включително и при адаптирано мляко за бебета, компанията е имала по-висок процент на печалба, отколкото се позволява от гръцкото законодателство.

„Фризланд Кампина Гърция“ произвежда продукти с няколко различни търговски марки, сред които и популярната и в България „НуНу“.

Гръцкото правителство през последните месеци наложи няколко сериозни глоби на големи компании, които са нарушили законодателството, което ограничава търговските печалби при определени продукти от първа необходимост.

В началото на ноември „Проктър енд Гембъл“ и „Юнилевър“ бяха глобени с по един милион евро. Малко по-късно същата санкция беше наложена на „Джонсън енд Джонсън“, а „Колгейт-Палмолив“ беше наказана „само“ с 672 000 евро. Глоба от над 600 хил. евро беше определена през този месец и на компанията за отоплителни уреди и климатизационна техника „АГИНОР“.

Същевременно проучване на гръцката Комисия за защита на конкуренцията, проведено през ноември 2023 г., показа, че Гърция е страната с най-скъпо бебешко мляко в ЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Лапач
    Така трябва да се действа срещу хищниците
  • 14
    1
    БРАВО
    Браво на гърците, така се прави. Но те имат държава и закони. И затова почти навсякъде в Европа цените в супермаркетите са по-евтини от България. А ние имаме плюнки и то продажни. Веднага ще тръгнат да ни обясняват, че това е пазарен механизъм, че пазарът регулира цените. Да, ама не. Какво, в Гърция да не би да има социализъм, или в Германия, или Франция, или Италия. Не, там няма комунизъм, но има ПОЛИТИЦИ и ДЪРЖАВНИЦИ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари