Гърция е парализирана от 24 - часов протест

0
Днес е поредният опит на синдикатите да покажат несъгласие
Днес е поредният опит на синдикатите да покажат несъгласие Снимка: БГНЕС

Гърците протестират срещу кредиторите, които налагат тежки мерки, а също и срещу всички партии, подкрепили икономическата програма на Сириза.

Днес е поредният опит на синдикатите да покажат несъгласие с проектозакон за промени в данъчното облагане на фермерите, уволнениятa на държавни служители и поредното орязване на заплати и пенсии.Правителството на Алексис Ципрас започва законодателен маратон, за да изпълни споразумението с кредиторите, което осигурява на Гърция продължение на финансовата помощ, предаде БНР.

Стачката засегна транспорта, като е спряно движението на всички влакове. Пристанищата са блокирани от докери и моряци. Не работят някои от държавните учреждения. Затворени ще останат днес училища и университети.

Отново фермери от цялата страна пристигат за демонстрации пред парламента, като заплашват и с блокиране на пътища в скоро време. Синдикатите организират протестни демонстрации в цялата страна. Под натиска на общественото мнение цялата опозиция заяви,че няма да подкрепи мерките.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари