Гърците вече могат да не носят със себе си лична карта и шофьорска книжка

2
Министерството на цифровото управление е разработило приложение
Министерството на цифровото управление е разработило приложение

Министерството на цифровото управление е разработило приложение

Хиляди гръцки граждани се възползват от новото приложение, което им позволява да не носят със себе си своите лични карти и шофьорски книжки.

Приложението е разработено от Министерството на цифровото управление и дава възможност копия на личните документи да бъдат съхранени в мобилните телефони и да се използват при проверка вместо оригиналните документи, информира Дарик радио.

От пускането на приложението преди месец, на 27 юли над 710 000 граждани са качили личните си карти на телефоните си, а 563 072 –ма души са използвали приложението за шофьорска книжка, показват данни на министерството.

Двата цифрови документа имат официален статус и могат да се използват навсякъде в Гърция. За чужбина обаче те не са валидни.

Своята цифрова лична карта и шофьорска книжка от 1 октомври тази година гърците ще могат да използват също в банки и телекомуникационни компании , съгласно съвместно министерско решение.

Дотогава хората ще трябва да представят документите на хартиен носител, се казва в съобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари