Гърците масово резервират заведения от утре

1
Причината е, че отпада забраната за музика
Причината е, че отпада забраната за музика Снимка: Ayhan Mehmet - Anadolu Agency

Гърците масово резервират заведения от утре, защото отпада забраната за музика в ресторантите и нощните клубове.

Всички останали действащи мерки остават, като не се променят изискванията за влизане в страната от чужбина, предава БНР.

Валят резервации в заведенията от утре, когато отпада забраната за музика и ограничаване на работното време. Поради мерките оборотът е спаднал с 80%, съобщават собствениците на ресторанти, а нощните заведения не работят от новогодишните празници.

Здравният протокол изисква клиентите да представят сертификат за ваксиниране или отрицателен тест и да се спазва безопасна дистанция. Дори за децата при посещение на ресторант се изисква отрицателен антигенен тест.

Всички останали ограничителни мерки остават като полицията глобява за нарушения, предупреждават властите.

Неносенето на маска е най-често нарушение, като стотици граждани са глобявани всеки ден по 300 евро.

Търговците на нехранителни стоки обаче очакват рязко да спаднат клиентите в магазините, защото от 7 февруари се анулират над 900 000 сертификати за ваксинирани, поради изтичане на срока от седем месеца след втората доза.

"Това са един милион по-малко клиенти в магазините и то в период на намаления", съобщават собствениците на магазини, които очакват нов спад на оборота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари