Гърмене на милион бомбички наведнъж!

3
Не правете това в къщи!
Не правете това в къщи! Видео: Vbox7

Месец декември носи духа на празничното настроение. Коледа и Нова година са светли празници за всички, пълни с топлина и емоции. Провеждат се множество организирани празнични прояви на обществени места, в заведения, туристически обекти, училища и други, съобщават от полицията.

От години празненствата през тези дни се свързват освен с красота и многообразие, и с илюминации от различен вид и с различна сила, гърмежи и празничен пукот. Празничната еуфория предизвиква у много хора желание да изстрелват и хвърлят увеселителни пиротехнически изделия. Всички сме свидетели, че подобни "празнични" изяви започват още в първите дни на месец декември. Гърмежи, предизвикани от неправомерно използване на пиротехнически изделия, често смущават общественото спокойствие в районите на училища, болници, детски заведения, паркове, площади, жилищни комплекси, във входовете и междуетажните площадки на жилищни сгради, в затворени помещения, в междублоковите пространства.

Трябва да се знае, че увеселителните пиротехнически изделия не са невинна играчка, а съдържат взривни вещества или взривна смес от вещества и са поставени под разрешителен режим контролиран от органите на МВР.
 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари