Гарелов: БНТ трябва да стане конкуренция на bTV и NOVA

0
Кандидатът за генерален директор на обществената медия предлага преместване на "По света и у нас" в 19:00 часа
Кандидатът за генерален директор на обществената медия предлага преместване на "По света и у нас" в 19:00 часа Снимка: БГНЕС

"Българската национална телевизия трябва да влезе в пряка конкуренция с двете търговски телевизии – бТВ и НТВ."

Това каза Иван Гарелов по време на изслушването пред Съвета за електронни медии днес, предаде БГНЕС.

Кандидатът за генерален директор на обществената медия предлага преместване на "По света и у нас" в 19:00 часа. Той сподели, че има по-глобални виждания за развитието на телевизията, а основна му цел е БНТ да стане силна обществена медия и затова е оглавил концепцията си "БНТ - Рестарт".

Пред комисията на СЕМ Гарелов заяви, че е започнал професионалния си път като репортер в БНТ, след това е водещ на предаването "Панорама", има опит и от търговските телевизии, видял е как функционират, издал е три книги, а БНТ е един достоен завършек на неговия професионален път. Основна цел на Иван Гарелов е БНТ да стане силна обществена медия като смята, че трябва да извади от анонимност българските зрители. Неговото виждане е, че обществената телевизия трябва да извади българските зрители то анонимността.

Цитирайки международно проучване, Гарелов заяви, че обществената телевизии в Европа възвръщат своите позиции и БНТ. Освен смяна на часа, Гарелов предложи още в новините да има и коментарни слотове.

Сред предложенията му са БНТ 1 да бъде основно с информационно-публистична насоченост, БНТ 2 да е насочен към културата като се привлича най-трудна по думите му аудитория - образованите хора,които имат конкретни търсения и очаквания . Регионалните канали трябва да възстановят своите каналите. Според него БТН Свят да бъде модерна витрина, която да представя на туристическите възможности на България , а БНТ HD да се развива като спортен и малдежки канал

По думите на Гарелов финансирането трябва да бъде на база процент от БВП, защото според него така БНТ ще бъде максимално независима.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари