Галин Григоров бил готов да отреагира на кризата с КОВИД-19

2
Обитателите на дома за възрастни хора могат да бъдат преместени в хостел като превенция срещу коронавируса
Обитателите на дома за възрастни хора могат да бъдат преместени в хостел като превенция срещу коронавируса Снимка: Областна администрация

От началото на пандемията общият брой на диагностицираните с коронавирус в област Русе достигна 188 души, като от тях активни са 126. На болнично лечение за момента са 41 души от областта, както и други осем болни от коронавирус от областите Разград, Силистра и Търговище

За пореден път Григоров отправи призив към всички жители и гости на областта да спазват правилата за дезинфекция, дистанция и дисциплина. Това стана ясно от проведения по-рано през деня съвместен брифинг между областния управител Галин Григоров и в.и.д. кмет и заместник-кмет по хуманитарни дейности на Община Русе Енчо Енчев.

„В готовност сме да отреагираме незабавно при задълбочаване на кризата с COVID-19“, заяви още Григоров.

Областният управител е в постоянен контакт с всички институции както на местно, така и на национално ниво, които са отговорни за справяне със ситуацията. Днес той ще проведе среща с директорите на лечебни заведения от региона, както и с Регионалната здравна инспекция и Регионалната здравноосигурителна каса.

От страна на ръководството на Община Русе стана ясно, че се предприемат мерки за овладяване на ситуацията в дома за стари хора. Част от обитателите, които са болни от COVID-19, но са безсимптомни ще бъдат изолирани на 4-ия етаж на социалното заведение. За момента капацитетът там е 60 души. Обитатели на социалното заведение ще могат да бъдат изолирани и в определен за целта хостел, намиращ се в лесопарк „Липник“.

Припомняме, че по-рано през деня от страна на Областния оперативен щаб бяха обявени нови 26 случая на COVID-19 при обитатели от дом за стари хора „Възраждане“ в Русе. 21 от тях, които са без оплаквания, са настанени в общинска вила „Липник“ в село Николово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари