Галъп: 54% от българите са убедени, че Бойко Борисов и ГЕРБ са рекетирали бизнеса

0
69,9% не одобряват поведението на Слави Трифонов след изборите на 4 април
69,9% не одобряват поведението на Слави Трифонов след изборите на 4 април Снимка: "Галъп интернешънъл болкан"

Близо 70% от хората не одобряват поведението на Трифонов след изборите

Повече от половината българи вярват, че Бойко Борисов и ГЕРБ са рекетирали бизнесмени. Това показват данните от независим телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл болкан", проведен сред 916 души в периода 12 - 18 май.

Участниците в проучването са попитани дали вярват на твърденията, че бившият премиер и партията му са рекетирали бизнеси. Общо 54,3% от всички респонденти казват "да", а 23,2% от тях казват "не". Само 22.5% от запитаните се колебаят. По този въпрос, очаквано, привържениците на ГЕРБ, се изказват отрицателно, за разлика от привържениците на различните опоненти на ГЕРБ и дистанцираните от политиката.

Общо 69.9% не одобряват поведението на Слави Трифонов след изборите на 4 април. Причината явно е това, че не беше направен опит за съставяне на правителство. Други 18.6% го одобряват, а останалите не могат да отговорят. Тук пак става дума за очаквана партийна картина на отговорите: одобряващи Слави Трифонов са главно привържениците на формацията му и малка част от привържениците на "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън". Електоратът на БСП в голямата си част не одобрява решението, а същото важи в още по-голяма степен за хората на ГЕРБ.

"Българите явно очакват и бързо съставяне на нова власт и вероятно и заради отказа за съставяне на правителство, поведението на Слави Трифонов до този момент не среща широко разбиране отвъд границите на собствените му привърженици, макар да виждат най-много перспектива за новите избори именно пред него", посочват от "Галъп".

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари