Гълъб Донев се срещна с крал Чарлз III

1
Двамата са обсъдили засилването на сътрудничеството
Двамата са обсъдили засилването на сътрудничеството Снимка: БГНЕС

Двамата са обсъдили засилването на сътрудничеството

Премиерът Гълъб Донев проведе кратка среща с крал Чарлз III часове преди днешната коронация в Лондон, предава NOVA. Двамата разговаряха по време на приема, даван от краля и кралицата-консорт за чуждестранните гости в Бъкингамския дворец.

Във фокуса на разговора на премиера Донев и Чарлз III беше засилването на двустранното сътрудничество в сигурността, търговията, културата и образованието. Акцент беше поставен и върху откритата наскоро мащабна изложба в Британския музей, където България е представена с едно от най-забележителните си съкровища - Панагюрското. Крал Чарлз III изрази възхищението си от експозицията, а Донев отбеляза, че Панагюрското съкровище е уникален шедьовър на древното изкуство, което успява да впечатли целия свят.

Визитата на министър-председателя в Обединеното кралство продължава и днес, когато премиерът ще представлява България на церемонията по коронацията на Чарлз III.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    112
    Смятайте ,че Чарлс е станал КОМУНИСТ !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари