Гълъб Донев: Дали този ВСС с изтекъл мандат може да излъчи нов главен прокурор?

1
Премиерът коментира темата по време на Деня на отворени врати в Министерския съвет
Премиерът коментира темата по време на Деня на отворени врати в Министерския съвет Видео: NOVA

Премиерът коментира темата по време на Деня на отворени врати в Министерския съвет

Надявам се и съм силно обнадежден, че ще бъде съставено редовно правителство, което да решава проблемите на българските граждани. Това каза премиерът Гълъб Донев по време на Деня на отворени врати в Министерския съвет.

Попитан какво мисли за поисканата оставка на главния прокурор Иван Гешев, министър-председателят отговори, че трябва да се съсредоточим върху институциите в държавата, а не върху една личност. „Важната тема на дебата е каква реформа да бъде направена”, категоричен е Донев, предава NOVA. „Тук основната роля е на ВСС. Друг е въпросът дали този Висш съдебен съвет, който е с изтекъл мандат, ако се върви по процедурата, която трябва да бъде извървяна при смяната на главния прокурор, би могъл да излъчи следващия главен прокурор, допълни премиерът.

Той определи кандидатурата на Мария Габриел като интересна и още веднъж подчерта, че желае успех при съставянето на редовен кабинет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Всъщност
    Всъщност този ВСС е толкова компрометиран с курвенски, позорни и политически назначения, всъщност мнозинството във ВСС на статуквото функционира точно като Организирана Престъпна Група. Не главен прокурор, нищо не следва да назначават, да унизяват, да се подиграват и мачкат неудобните, а да нареждат поръчково безморялници по постове. Незабавно да си подават оставките. Освен това единствена реформа може да има с намаляване или премахване на политическата квота, намаляване на всички мандати на ръководители - от на върховните съдилища и главния прокурор до на районен съд и реално законово ограничаване на допустими срок на векуване на ръководни постове, каквото и ужасните последици от което са очевидни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари