Габровец поправя велосипеди и ги дарява на деца без семейства

0
"Като видиш усмивката на дете каквото и да ти е коствало си заслужава", казва Тихомир Колев
"Като видиш усмивката на дете каквото и да ти е коствало си заслужава", казва Тихомир Колев Снимка: БНР, Велина Махлебашиева

Стари, непотребни за собствениците им велосипеди реставрира млад мъж от Габрово, за да ги предаде в ръцете на деца, останали без семейства

Тихомир Колев се вълнува от съдбите на тези момичета и момчета, и в същото време е доволен, че успява да спаси стари колелета да не отидат на вторични суровини, разказва БНР.

В работилницата му има два велосипеда, които трябва да бъдат ремонтирани:

"Те са също употребявани велосипеди. Едното е в добро състояние, но е трябвало да се подменят спирачки, гуми, доста време е стояло, не е ползвано. То може да стане дамско, може и момче да го кара. Другото е детско колело - иска време някой на пролет да може да кара ново колело", каза за БНР Тихомир Колев.

Двата велосипеда, които поправя Тихомир Колев са стояли в мазета и когато собствениците им научили за начинанието на Тихомир, му ги изпратили.

"Като видиш усмивката на дете каквото и да ти е коствало си заслужава".

Първите две колелата, които Тихомир Колев получил, ремонтирал основно. Не му тежало, зарадвал се, че вместо да отидат на вторични суровини, са в ръцете на две момчета, 16-годишни младежи, останали без семейства.

Тихомир прекарва свободното си време на две колела, от малък обичал да кара велосипед и още тогава разчитал за поправките на двете си ръце.

"Който кара чупи и се налагаше да си ги правя сам, но това ми харесваше, правех го с удоволствие, така си остана. С годините съм се усъвършенствал и ми е вече като любимо занимание, хоби", допълни за "Хоризонт" Колев.

Частите за велосипедите Тихомир купува с лични средства, а когато има нужда от помощ при поправките разчита на свой приятел от автосервиза в съседство. Продължава да приема стари колелета с ангажимента да ги дари на новите им собственици. Фейсбук страницата, чрез която го намират хора от различни краища на страната е „Вело ателие Каданс“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари