Габриела Върбанова: Спешните медици не продължиха реанимацията на Венци

15
Разказ на жена, оказала първа помощ на децата, поразени от мълния в Русе
Разказ на жена, оказала първа помощ на децата, поразени от мълния в Русе Видео: bTV

Разказ на жена, оказала първа помощ на децата, поразени от мълния в Русе

Лекарите продължават да се борят за живота на детето ударено от мълния в Русе.

Според медиците има подобрение на състоянието му. Детето е изведено от кома, в която бе поставено и диша самостоятелно. Все още е в тежко състояние.

На мястото на трагичния инцидент, където вчера бе бдението, са поставени цветя в памет на загиналото момче.

Чухме много силна гръмотевица. На входа на терена моя съпруг ме търсеше, за да помогна на децата“, разказа Габриела Върбанова, която е студент по медицина и е една от първите, която е реагирала и оказала първа помощ, предаде bTV.

По думите ѝ когато отишла на място видяла двете момченца безжизнени на земята. Лицето на Венци било по-бяло от това на другото. Около се били скупчили и повече хора. На другото момче само един от треньорите правил изкуствено дишане. Тя се затичала към него и започнала да му прави изкуствено дишане. Детето започнал ода прохърква и усетила съпротивление и разбрала, че има жизнени показатели.

Тя веднага се прехвърлила при Венци. Започнала да прави сърдечен масаж. Той също започнал да прохърква. Молела се да дойде по-бързо линейката, за да му окажат нужната помощ.

Появила се друга жена, която казала, че била лекарка. Върбанова се отдръпнала и след това дошла спешна помощ. Лекарите не продължили реанимацията. Детето не било интубирано. Детето било хванато за крайници и поставено на носилка. Не било обдишвано с кислородна маска.

Според мен Венци даде жизнени показатели, докато му прилагах първа помощ. За мен реанимацията трябваше да се случи на терена и да продължи в линейката. Това е златно време, което е животоспасяващо“, заяви тя.

По думите ѝ всички родители са се опитали да помогнат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    20
    Ххх
    Гъбо Господ забавя, но не забравя. Кога смяташ да се извиниш не само на медиците, но и на тези хора, които излъга. Срам и позор ще е такова същество да работи като мед. сестра, а да не говорим за това някои подведени от теб писаха че ще станеш добър лекар, да ама няма да станеш НИЩО. За това продължавай да ражда още дечица, дано да не са като теб не бавно развиващи, а бързо и оставащи. Нека и ти да преживее стреса, който причини на някои хора, както и за родителите
  • 10
    19
    Dr
    Тъпи са които и повярваха. Тя е наредила по скоро отколкото да е помогнала.
  • -10
    18
    Bonkerz
    Тъпите хейтъри мразите всичко и всички и обичате да серете навсякъде. Жената е оказала първа помощ и е върнала поне 1 от децата към живота с жизнени показатели, а вие знаете само плюете и да кибичите.
  • 12
    17
    Mimi
    Хайде Гъбо излез по нова и кажи на цяла България, че си излъгал. Длъжна си да се извиниш не само на медиците, но и на обикновените хора които за кратко време ти повярваха. Но недей забравяй, че има Възмездие
  • 15
    16
    Ххх
    Нека тази маймуна да преживее ужаса, който сполетян тези родители.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари