Г-н Стоилов, ще се радваме ако си направите тест за интелигентност

3
От Dunavmost.bg призоваваме всички кандидати за кметското кресло в Русе да си направят тест за интелигентност
От Dunavmost.bg призоваваме всички кандидати за кметското кресло в Русе да си направят тест за интелигентност

От Dunavmost.bg призоваваме всички кандидати за кметското кресло в Русе да си направят тест за интелигентност.

Всеки кандидат за кмет или за общински съветник може да си премери интелигентността в деня на вота на 25 октомври.

МЕНСА - България отправи покана да си направят тест за интелигентност, след което да оповестят резултатите публично.

Ето какво, как и защо предлагат от МЕНСА:

„В последните години у нас има активен обществен дебат за възможността за провеждане на мажоритарни избори, в които да се отчитат личните качества на кандидатите за властта. В МЕНСА-България вярваме, че именно на изборите за кметове и градски парламент хората в най-голяма степен гласуват за личности, оценявайки преди всичко техните персонални качества и на следващ план партийната им принадлежност.

Ето защо отправяме покана към всички кандидати за кметове и общински съветници, които ще участват в изборите на 25 октомври, да се явят на международно признатия тест за интелигентност на МЕНСА. Считаме, че наред с по-прозрачното представяне на самите кандидати, тестът ще помогне и на партиите да отсеят най-добрите сред тях", се посочва в поканата.

По правило МЕНСА няма право да оповестява публично резултатите на хората, които се явяват, освен ако те самите не желаят това. В този случай организацията се ангажира да проведе теста без такса или да възстанови таксата, ако такава вече е платена.

Ако все пак кандидатът има желание да се яви, но не е сигурен дали иска да прочете или чуе резултата си в медиите, той е свободен да заплати такса, каквато плащат всички останали. Ако след решаването на теста политикът реши, че иска да сподели своя коефициент на интелигентност с избирателите, МЕНСА-България веднага ще му възстанови платената сума.

Тестът за интелигентност, който ще бъде предложен на кандидатите за местната власт, е по стандарт, одобрен от МЕНСА Интернешънъл, и се използва в цял свят. Продължителността на теста е 30 минути, а резултатите излизат след още 30 до 60 минути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари