Г-7 искат времето за разработване на нови ваксини да е под 100 дни

1
Лидерите на Г-7 се споразумяха, че финансовите стимули трябва да продължат
Лидерите на Г-7 се споразумяха, че финансовите стимули трябва да продължат Снимка: Ройтерс

Лидерите на Г-7 са решени да използват всичките си ресурси, за да гарантират, че разруха, причинена от пандемия като Covid-19, никога няма да се повтори.

Във втория ден от срещата си на върха в Корнуол те ще издадат декларация, в която се излагат редица мерки в тази насока.

Една от целите, които си поставят лидерите на Г7 е да се намали времето, необходимо за разработването на ваксини до под 100 дни, предава БНР. Вчера премиерът на Великобритания Борис Джонсън, който е домакин на тридневния форум в курорта Карбис Бей, откри срещата с молба за справяне с глобалното неравенство. Той подчерта, че е жизненоважно да се поучим от "грешките" на финансовата криза от 2008 година.

Лидерите на Г-7 се споразумяха, че финансовите стимули, в подкрепа на икономиките заради пандемията от коронавируса, трябва да продължат. Те са съгласни, че нарастването на инфлацията в много държави в резултат на пандемията е временно, но изтъкват необходимостта от намаляване на безработицата чрез обучения за квалификации и повече подкрепа за младите служители.

След вчерашните преговори, към политиците за вечеря се присъедини кралица Елизабет Втора. Денят приключи с прием в ботаническа градина в графство Корнуол, като домакин на събитието беше самата кралица.

Днес Великобритания отбелязва рождения ден на монарха. Елизабет е родена на 21 април, но тържествата са винаги през юни, когато времето на Острова е по-подходящо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук