Футболисти на „Дунав” са с травми след битката с „Берое”

0
Таранът Мирослав Будинов е с подут глезен, но положението при вратаря Станислав Антонов – Станката е по-сериозно
Таранът Мирослав Будинов е с подут глезен, но положението при вратаря Станислав Антонов – Станката е по-сериозно Снимка: Gong.bg / Архив

Двама от основните футболисти на „Дунав” са с травми след битката в Стара Загора с „Берое”, съобщи изп. директор Ивайло Петков, предаде 24 часа.

Таранът Мирослав Будинов бе грубо фаулиран от Иван Иванов – Русия, който влезе безмилостно в глезена на нападателя. Будинов отбеляза гол накуцвайки, след което бе заменен, но сега е с подут глезен. В „Дунав” се надяват травмата на тарана да отшуми с времето и да се размине без сериозни последствия за голмайстора на русенци.

По-сериозно е положението с вратаря на „ДунавСтанислав Антонов – Станката. В последните секунди на първото полувреме Мартин Камбуров се хвърли безогледно срещу него с бутоните напред. Антонов улови топката, но протегнатите напред крака на нападателя попаднаха в коляното му, което все още е подуто. Стражът не можа да продължи мача и бе заменен от Конов на почивката. Едва във вторник, когато „Дунав” отново се събере за тренировка, ще стане ясно, доколко сериозна е неговата контузия, призна Ивайло Петков.

Нещата са по-неприятни, защото е в коляното. Антонов си пие лекарствата, предписани от доктора и чакаме да видим във вторник, дали ще се наложи вратарят да мине и по-обстоен преглед, да му се направи и снимка на коляното”, притеснява се изп. директор на „Дунав”. „Играем мач за мач, на този етап ни трябват точки”, призна Петков.

Дунав” очаква потвърждение за контрола в петък, или в събота, срещу силен тим в Румъния, каза още Ивайло Петков. Новият треньор Малин Орачев е поискал да види в игра всички футболисти, с които разполага, срещу сериозен съперник. „Най-близкия ни съперник е „Етър”, но след два кръга играем с тях за първенство във Велико Търново”, уточни Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари