Футболен мач между полицейските отбори на Румъния и България завърши 1:1

3

Приятелската среща се състоя на терена на стадион „Дунав“

С равен резултат приключи приятелският футболен мач между полицейските отбори на Румъния и България.

В духа на традиционното професионално сътрудничество и при спазване на принципа на размененото гостуване, днес ОДМВР – Русе бе домакин на традиционната среща между румънски и български пътни полицаи и приятелски футболен мач между представителни отбори от двете държави, съобщават от полицията в Русе.

Срещата откриха комисар Димитър Вачков, началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР – Русе и полицейски квестор Дана Йонуц Богдан, директор на Окръжен инспекторат на полицията в Гюргево. На събитието присъстваха много техни колеги и приятели от двете съседни страни.

Дългогодишно е сътрудничество на ОДМВР - Русе с органите на полицията на Република Румъния и по-конкретно в Регион Гюргево. По линия на безопасността на движението вече над 10 години датира съвместната дейност на представителите на пътна полиция, като смесени полицейски екипи от България и Румъния се сформират през различни периоди от годината – туристически сезони, празнини и почивни дни и т.н., когато се очаква по интензивен трафик от румънски и български граждани. Те контролират спазването на правилата за движение и нормативните изисквания към участниците в него на територията на съответната държава, в двата съседни гранични региона – Русе и Гюргево. Осъществяването на тази съвместна дейност е основана на взаимния позитивен опит и вече традиционни отношения, както и на базата на подписаните през 2010 г. в Гюргево „Правила за извършване на съвместни действия на пътните полицаи в пограничните райони и осъществяване на съвместна патрулно-постова дейност за опазване на обществения ред от страна на компетентните органи на Република България и Румъния .

В дух на колегиалност и приятелска атмосфера, но и с много спортен хъс и енергия, премина днес футболният мач между румънските и българските полицаи. Превърнали се в една добра традиция, тези спортни събития и възможността за неформалното общуване между участниците сплотяват полицейските служители на двете съседни държави и чрез възможностите на спорта развиват в тях редица качества, полезни и в съвместната им полицейската работа.

Приятелската футболната среща се състоя на терена на стадион „Дунав“ в град Русе. В крайна сметка тя завърши и с приятелски равен резултат 1:1.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Е, не е зле!
    Така и така не работят, нека да поритат малко мачле.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари