Frog News: Фирма до Борисов и Пеевски е забъркала чешката афера, а натопила пред ГРУ Гебрев

1
Целта на плана била с един куршум да се ударят не два, а три заека
Целта на плана била с един куршум да се ударят не два, а три заека Снимка: Themoscowtimes

Някой е излъгал ГРУ и ще си плати...

Българска фирма, представлявана от близък приятел на премиера в оставка Борисов и ексдепутата от ДПС Пеевски е в основата на грандиозният скандал в Чехия с изгонените руски дипломати – 18 на брой. Тя е договорила боеприпаси и оръжия от чешки търговец, но е действала под името на фирма на бизнесмена Емилиян Гебрев.

Предоставила е и съответните документи, но те най-вероятно са фалшифицирани. Това съобщиха източници от Военно-промишления комплекс и Министерски съвет. (Знаем името на фирмата, но не го съобщаваме от съображения за сигурност.), уточняват от Frog News. Те са убедени че някои от членовете на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към МС са били в течение на „мръсната операция“. Предполага се също, че хора о службите, включително от ДАНС също са били съпричастни. Това било необходимо, за да потвърдят пред руската страна, която била силно заинтересована да попречи на военни доставки за Украйна, че именно фирма на Гебрев е поръчител на продукцията от Чехия. Много удобно било съвпадението, че Гебрев наистина бил изнесъл известни доставки за Украйна, но те като обем били много малко и не представлявали интерес за руските тайни служби и Кремъл.

В професионалните среди много добре се знае за въпросната сделка, която някои наричат с термина от разузнаването „по чужд флаг“ – в случая под името на чужда фирма.

Българската прокуратура също е била наясно с истината, но дълго време се държеше неадекватно, а Сотир Цацаров като главен прокурор обяви безумната версия, че Гебрев, синът му и директорът на едно от предприятията са отровени чрез салата от рукола, която са консумирали. (Оказа се, че въобще никой от тях не е ял рукола...) Няколко пъти разследването беше спирано, а възстановяването бе под натиска на чужди държави и на самия Гебрев.

Целта на плана била с един куршум да се ударят не два, а три заека. 

Първо: съответната фирма, приятелска на властта, печели доста пари от сделката. Второ: прави се „услуга“ на руската страна и се печелят „червени“ точки. Трето: Гебрев е отстранен и Пеевски заеме мястото му в оръжения бизнес, превзема и някои от фирмите му, преди всичко „Дунарит“.

Това е причина за мълчанието на българската прокуратура. Чешките власти съобщиха, че са търсили помощ от София, но не казаха дори дума, че са получили такава. От България също няма информация.

Колкото повече се задълбочава разследването в други страни, толкова по-сигурно е, че на светло ще излезе въпросната фирма-фантом и нейните покровители. Според нашите източници в Москва вече били наясно, че са замесени в мръсна игра от българи и може да се очаква ответна реакция, която едва ли ще бъде публична.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари