Френският президент: В Ница загинаха много деца!

0
Обръщението на Франсоа Оланд за терористичната атака в Ница
Обръщението на Франсоа Оланд за терористичната атака в Ница Снимка: ЕПА/БГНЕС

Засега е сигурно, че не по-малко от 77 души са станали жертви на терористичния атентат в Ница, където по време на празнуването на Деня на Бастилията, шофьор на камион се вряза в тълпа, каза френският президент Франсоа Оланд.

"В Ница шофьорът на камион мина като таран през голяма група хора, които отбелязваха 14 юли (Денят на превземането на Бастилията) с цел да убива, осакатява, унищожава. До настоящия момент може да се говори за 77 загинали, сред които много деца. Около са 20 души са в критично състояние. Терористичния характер на тази атака не трябва да се отрича," каза Оланд в обръщението си към нацията, информира БЛИЦ.

Ще поискам извънредното положение да бъде удължено с още три месеца”, заяви президентът на Франция Франсоа Оланд в извънредно обръщение, съобщи Ройтерс, цитиран от 24 часа.

Той изрази своята солидарност с близките и семействата на жертвите. След броени часове в Елисейския дворец ще се проведе заседание на френския Съвет за отбрана. „След края на заседанието заедно с премиера Мануел Валс ще посетим Ница”, съобщи Оланд.

Франция е в сълзи, но тя е силна и винаги ще бъде по-силна от фанатиците”, категоричен беше френският президент.

Оланд заяви, че атаката в Ница несъмнено е терористично нападение. "Не може да се отрече терористичният характер на тази атака, която отново представлява най-крайната форма на насилие", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари