Френският президент допусна още европейски действия за помощ на Украйна

0
"Онези, които поставят граници за помощта за Украйна, избират поражението", заяви Еманюел Макрон
"Онези, които поставят граници за помощта за Украйна, избират поражението", заяви Еманюел Макрон Снимка: БГНЕС

"Онези, които поставят граници за помощта за Украйна, избират поражението", заяви Еманюел Макрон

Френският президент Еманюел Макрон допусна нови европейски действия за помощ на Украйна, ако войната се разрасне. В интервю за водещите национални френски телевизии той отново не изключи изпращане на френски войски.

"Онези, които поставят граници за помощта за Украйна, избират поражението" - заяви френският президент Еманюел Макрон пред журналисти от телевизиите ТФ1 и Франс 2, Той застана решително зад думите си, че не изключва изпращането на френски войски в Украйна, въпреки че подчерта, че настоящата ситуация не го налага.

"Положението е тежко за украинците. Те имат ограничен брой хора от Русия, която е по-голяма страна" - подчерта Макрон. "Преди две години твърдяхме, че няма да пращаме танкове, после ракети, а го направихме", припомни той.

"Това, което преди две години беше немислимо, се случи".

"Ако Русия спечели войната, животът на французите ще се промени, няма да има никаква сигурност и на Европа няма да може да се разчита", заяви френският президент и подчерта, че Франция има подготвена за действия армия и значително увеличен военен бюджет, предава БНР.

"Има само един отговорен за ситуацията и това е режимът в Кремъл. Ако положението се влоши, ще бъдем готови да не допуснем Русия да спечели".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Атанас
    Малоумник ! Ха ха ха !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари