Френски коафьор: Оцетът е приятел на косата

0
Оказва се, че той помага за намаляване на неблагоприятния ефект на „твърдата” вода върху косата
Оказва се, че той помага за намаляване на неблагоприятния ефект на „твърдата” вода върху косата

Оказва се, че той помага за намаляване на неблагоприятния ефект на „твърдата” вода върху косата

Именно французойките забелязват първи ефективността на оцета в грижата за косата. Поне така твърдят в един от салоните на Rene Furterer, който се намира в сърцето на Париж. Френският коафьор Кристоф Робин споменава оцета в интервю за Vogue Arabia – оказва се, че той помага за намаляване на неблагоприятния ефект на „твърдата” вода върху косата, сподели БГНЕС.

Софи Георгиу, известен нюйоркски стилист, сподели с „Allure” „брилянтна“ рецепта във всеки смисъл: „Капнете три капки оцет в хладка вода и изплакнете косата веднага след балсама. Това е отличен стар трик, за да направите къдриците си лъскави”. Освен това служи като тонер за скалпа. Но помнете, оцетът има киселинно рН – не прекалявайте с количествата, за да избегнете изсушаването на косата си. По-добре е винаги да го разреждате с вода и да изплаквате отново след процедурата.

Френските жени от десетилетия използват класически ябълков оцет, за да придадат блясък на косата си и споделят рецепти в книгите си.

В книгата си „Парижанките“ Инес де ла Фрессанг пише, че оцетът е най-добрият начин да осигурите моментален и неустоим блясък на къдриците си. Рецептата, използвана от нейната бавачка, Инес любезно споделя с читателите си: „Три супени лъжици оцет трябва да се изсипят в купа с литър вода, след което да се нанесат равномерно по косата след измиването с шампоан. След няколко минути изплакнете обилно с хладка вода“. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари