Френската полиция ликвидира нападателя от Страсбург

1
Шериф Шекат е забелязан в квартал, близо до този, в който живее
Шериф Шекат е забелязан в квартал, близо до този, в който живее Снимка: АР / БТА

Нападателят от Коледния базар в Страсбург - Шериф Шекат е ликвидиран.

Информацията беше потвърдена от френския вътрешен министър, който изрази облекчение от развитието по случая и поздрави органите на реда, че са успели да се справят с атентатора в рамките на 48 часа.

Шериф Шекат е забелязан в квартал, близо до този, в който живее. Предполага се, че е се укривал в един от складовете в района, който се намира само на няколко километра от Коледния базар, където Шекат стреля и отне живота на трима души.

Подробности за залавянето съобщи министърът на вътрешните работи Кристоф Кастане: "Около 10 ч местно време, спецекип от трима полицаи, виждат мъж, който се движи по улиците в района. Той отговаря на описанието на издирвания от вторник вечерта. Спирта го, спират го, за да бъде арестуван. Той се обръща към полицаите и стреля. Те отвръщат на огъня и така нападателят е неутрализиран."

Малко по-късно Кастане посети мястото, на което е неутрализиран Шериф Шекат, благодари за усилията на органите на реда и за международната подкрепа, която Франция е получила. Живеещите в квaртала също изразиха облекчението си: "Всички са доста доволни, че убиецът е застрелян. Мисля, че сега животът в Страсбург може да продължи в нормалния си ритъм."

Разследването на мотивите на Шериф Шекат продължава. До момента няма индикации той да е имал сподвижници. По случая вече са арестувани петима души, сред тях родителите на Шекат и двама от братята му.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първи учебен ден.
Ученик държи химикал в ръцете си и пита седящия до него:
- Брат, откъде се сменяше за кирилица?

Харесай Дунавмост във Фейсбук