Франция забранява носене на мюсюлманска дреха в училище

4
Забраната за носене на абая влиза в сила от 4 септември
Забраната за носене на абая влиза в сила от 4 септември Снимка: БТА / архив

Забраната за носене на абая влиза в сила от 4 септември

Франция забранява абаята в училище. Това е свободна дълга дреха, която се носи от жени с мюсюлманско вероизповедание. Забраната влиза в сила от 4 септември - началото на учебната година в страната, и ще важи за държавните учебни заведения.

От 2004 там не е разрешено да се носят забрадки, напомнят медии. Решението идва след месеци на дебати по темата. През изминалите години броят на момичетата, които носят абаи се увеличи многократно, предаде БНТ.

Десните партии настояват за забрана им, докато привържениците на лявото изразяват загриженост за правата на мюсюлманките. Франция има много строги правила по отношение на елементите за религиозна принадлежност.

В училищата и държавните учреждения те са забранени, с мотива, че нарушават светските закони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Късия
    След време ще се сетят, че и обединените под знамената на дъгата са вредни. Ама ще е късно, както и сега! Какво става с блудницата Европа.
  • 4
    2
    Алоууии Денков
    Ко става в Европа,алоууу Денков? СДС ГЕРБ СОЛОМОН,Какво става там в Европа,алоуууу демокрацията......ценностната система...нещо куца .Брюксел мълчи. Алооо правата......най голямата демокрация....ко стана уа.а.... .....
  • 10
    1
    Ivo
    Браво!Само така!Да се махат,айде в Африка и Азия,там с бурките!Измет!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари