Франция разби мащабна мрежа за фалшиви COVID сертификати

0
Заподозрените хакнали данните на 35 лекари и са създали фалшиви доказателства за ваксинация срещу коронавирус
Заподозрените хакнали данните на 35 лекари и са създали фалшиви доказателства за ваксинация срещу коронавирус

Заподозрените хакнали данните на 35 лекари и са създали фалшиви доказателства за ваксинация срещу коронавирус

Разследващи във Франция разбиха мрежа за измами, която се предполага, че е създала 62 000 фалшиви сертификата за ваксинация срещу коронавирус, предаде ДПА.

Разследването, проведено от специален отдел за киберпрестъпления в Париж, е довело до ареста на 5 души в районите на Поатие и Лион, съобщи вчера вечерта "Франс инфо", като се позова на полицията.

Заподозрените, на възраст между 22 и 29 години, са обвинени, че са хакнали данните на 35 лекари и са създали фалшиви доказателства за ваксинация срещу коронавирус. Твърди се, че след това те били продавани директно или чрез посредници.

Измамата е разкрита след сигнали, включително от компания за здравни застраховки, която се е натъкнала на хиляди предполагаеми ваксинации, извършени от една медицинска сестра, която е посочена в документацията, но всъщност изобщо не е участвала във ваксинационната кампания.

Неотдавна френското правителство изчисли, че в страната има около 200 хиляди фалшиви сертификата. Откакто обаче Франция въведе изискване за бустерна доза, за да признае пълната ваксинация на дадено лице, много от фалшифицираните сертификати вероятно са станали неизползваеми за купувачите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари