Франция повиши до най-висока степен предупреждението за терористична заплаха

0
Франция е приведена в състояние на "извънредна тревога"
Франция е приведена в състояние на "извънредна тревога" Снимка: АП

Франция е приведена в състояние на "извънредна тревога"

Франция повиши до най-висока степен предупреждението за терористична заплаха, съобщи днес министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен пред новинарската телевизия Те Еф1, потвърждавайки появили се по-рано информации, предаде Ройтерс и БТА.

След нападението с нож в Арас, в северната част на страната, при което беше убит учител, а двама души бяха тежко ранени, Франция е приведена в състояние на "извънредна тревога" на фона на опасенията от ескалация на конфликта между Израел и "Хамас", казаха от тази вечер канцеларията на френската министър-председателка Елизабет Борн пред АФП.

Борн "реши да повиши степента на тревога по скалата на "Вигипират" до извънредна", съобщи канцеларията ѝ след среща по сигурността в Елисейския дворец с президента Еманюел Макрон.

Най-високата степен на тревога може да бъде въведена непосредствено след нападение или ако идентифицирана и неидентифицирана терористична група влезе в действие.

Междувременно броят на френските граждани, убити при атаката на "Хамас" срещу Израел, се увеличи до 15. Това съобщи френската външна министърка Катрин Колона пред телевизия "Франс 5", предаде ТАСС.

"Трябва да ви информирам, че 15 наши граждани загубиха живота си в Израел", каза Колона и добави: "Те бяха убити от терористи". По думите на министърката няколко френски граждани все още са в неизвестност, като "някои от тях може да са станали заложници".

Франция започна евакуация на своите граждани, които искат да напуснат Израел. Първият самолет с евакуирани французи се приземи в Париж вчера. Медии съобщиха също за планирани за днес и утре полети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    фена на Путин
    Франция, страната с най-голямото мюсулманско присъствие. По официална статистика са над 6 милиона мюсулмани. По неофициална около 10. Всяка година над 150 000 магребини трайно емигрират на територията и. Нормално е издавайки забрана на протести в подкрепа на Палестина да изскочат поредните братя Куаши и да се разшетат а калашниците. А може и повече от двама. Сами си го просят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари