Фотокнига разкрива красотата на 300 емблематични сгради в Русе

63
Авторът Христо Христов подготвя и онлайн издание с 360-градосови изображения и QR кодове
Авторът Христо Христов подготвя и онлайн издание с 360-градосови изображения и QR кодове

Авторът Христо Христов подготвя и онлайн издание с 360-градосови изображения и QR кодове

Русенецът Христо Христов издаде фотокнига, която включва над 300 архитектурни обекта на територията на град Русе, с техните имена, адреси и кратка информация за тях. Печатното издание е озаглавено “Архитектурата на град Русе”.

Христов е лекар-стажат, но фотографията му е хоби от дете. Всички снимките в книгата са са дело на автора.

Това е фотографска книга, не исторически проект. Но тя е истинско пътешествие през вековете, което представя архитектурното наследство на Русе”, каза русенецът в ефира на Дарик.

Книгата е двуезична - на български и английски език. Подходяща е не само за жителите на града, но и за гостите от чужбина, които искат да открият архитектурна душа на дунавската ни столица. От красивите градски пейзажи до забележителните архитектурни обекти, всяка снимка разгръща историята зад нея. С кратки резюмета и точни адреси, книгата не само въвежда в красотата на емблематичните русенски сгради, но и позволява да я откриете лично. Предстои и онлайн издание на алманаха, в което ще има 360-градосови изображения и QR кодове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    115
    културата е жива
    Наскоро се запознах и искам да изкажа уважението съм към такива хора, които въпреки трудностите не се отказват и работят за културата.
  • 4
    114
    Родолюбци
    Поздравления, малко млади хора днес биха се захванали с подобно начинание знаейки каква обществена подкрепа ще имат (никаква). Поздравления за вложената енергия и труд в една културна идея.
  • 4
    113
    браво
    евала на такива ентусиасти, макар да няма политика относно културата има и хора които сами се нагърбват с всички трудности
  • 6
    112
    горда русенка
    това би станало един чудесен подарък за всички гости на нашия град много бих се радвала да го намеря да подаря на моите деца в чужбина
  • 5
    111
    повече да се дава за култура
    има нови програми за култура, това е много хубаво за нашия град, нека има повече такива добри новини нека се твори и издава и преиздава за Русе, тук е трябвало да бъде столицата всъщност.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари