Фотоизложба представя баритона Стоян Попов в Русе

1
Изложбата се намира във фоайето на зала „Филхармония“ в Русе и е безплатна за посетителите
Изложбата се намира във фоайето на зала „Филхармония“ в Русе и е безплатна за посетителите Снимка: Държавна опера - Русе

Изложбата се намира във фоайето на зала „Филхармония“ в Русе и е безплатна за посетителите

По случай навършването на 90 години от рождението на всепризнатия български баритон Стоян Попов Държавна опера - Бургас в партньорство с Държавна опера - Русе представя фотографска изложба в чест на един от най-трудолюбивите и упорити оперни артисти.

Изложбата се намира във фоайето на зала „Филхармония“ в Русе и е напълно безплатна за посетителите.

Като „попски син“ когато идва времето за отбиване на задължителната военна служба Стоян е изпратен в трудови войски, където активно участва в художествена самодейност, съобщават от Държавна опера - Русе.

Пътят на Стоян Попов към голямата сцена започва още на младини – през 1954 година става част от Ансамбъла на строителните войски в София и първата му изява като солист е именно тогава на сцената на зала „България“.

След казармата, Попов с завръща в Бургас където е работил в Бургаски медни мини „Росен“ още след завършване на Първата мъжка гимназия в Бургас. Първо се явява за хорист в местната самодейна опера и с годините Попов влиза в роли като д-р Гренвил в „Травиата“, д-р Бартоло в „Севилският бръснар“, Шонар в „Бохеми“ и др. Продължава образованието си в София, след което се завръща с пълна сила в свидния Бургас. В репертоара му влизат гръмовните роли на Жорж Жермон от „Травиата“, Граф ди Луна от „Трубадур“, Зурга от „Ловци на бисери“ и много други.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари