„Фокусник” сви 2500 евро от чейнджбюро

0
„Фокусник” сви 2500 евро от чейнджбюро
Снимка: Дарик

Фокусник” задигна чрез измама 2500 евро в габровско чейнджбюро.

Във вторник следобед мъжът влязъл в обменното бюро и казал, че иска да продаде 5000 евро. Мъжът няколко пъти преброил парите пред очите на касиерката, дълго се колебал, тъй като му се струвало, че обменният курс е нисък, но накрая в крайна сметка се съгласил и подал на касиерката валутата, а тя му дала 10 000 лева.

Щом получил левовете в ръцете си, непознатият побързал да изчезне. Когато касиерката преброила валутата, с ужас установила, че половината пари липсват. Докато измамникът уж се колебаел и въртял пачката в ръцете си, той ловко успял да прегъне и да прибере половината от банкнотите обратно в джоба си.

Номерът с прегъването на банкнотите е стар магураджийски трик от зората на демокрацията. По този начин първите чейнджаджии завличаха клиентите си. Измамникът брои парите пред очите на жертвата като прегъва банкнотите върху показалеца си. След това обръща пачката и докато я подава на касиерката или клиента, ловко успява да издърпа половината банкноти, които остават защипани и скрити в шепата му. Когато клиентът разбере, че е измамен,”фокусникът” вече е изчезнал и се е покрил.

Хората, извършващи подобни измами, се наричаха на уличен жаргон “шанаджии”.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари