Физкултурник и горски ще следят за нарушения при подслушванията

0
Само един юрист ще бъде член на Бюрото за контрол на СРС-та
Само един юрист ще бъде член на Бюрото за контрол на СРС-та Снимка: Илияна Кирилова

Инженер, физкултурник, горски, щатен служител на бившата Държавна сигурност и само един юрист - това ще бъде съставът на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС).

НС освободи досегашния шеф Бойко Рашков и избра без дебат за нов шеф на Бюрото Пламен Иванов, лансиран от "Воля". Той е завършил "Машиностроене", но след това е започнал работа в Националната служба "Сигурност" (сега част от ДАНС), съобщава вестник "Сега".

За заместник-председател бе избран Илко Желязков, предложен от ДПС. По образование той е психолог, но след като е станал щатен служител на Второ главно управление на Държавна сигурност се е преквалифицирал като енергетик. Желязков е работил още в Националната служба "Сигурност" (НСС) и ДАНС. Той е бил досега шеф на дирекция "Сигурност и отбранително-мобилизационна подготовка" в Държавния резерв. През 2007 г. резервът бе в ресора на тогавашния зам.-министър по бедствията и авариите Делян Пеевски.

Редови членове на Бюрото за контрол на СРС ще са Огнян Атанасов (ГЕРБ), Илия Ганев (БСП) и Огнян Янакиев ("Обединени патриоти"). За тях това ще е втори мандат. Ганев е дългогодишен лесничей и бивш пожарникар. Огнян Атанасов е завършил "Физкултура" във ВИФ "Георги Димитров" (сега НСА). От 1983 г. до 2000 г. е оперативен работник на МВР. След това става шеф на Дирекция "Оперативно издирване" в министерството. Единственият юрист в новия състав на Бюрото ще бъде Огнян Янакиев, който е адвокат.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари