Фирмата, на която си плащаме тока, ни връща над 1000 евро

0
Такава е държавната политика на Холандия - да стимулира хората да си поставят слънчеви панели
Такава е държавната политика на Холандия - да стимулира хората да си поставят слънчеви панели

Холандската фирма, на която си плащаме тока и газта, ни връща малко над 1 000 евро от това, което сме платили за миналата година.

Причините са две. Първата е, че 2018 година беше сравнително топла, макар че бая сняг ни валя по това време миналата година. Втората причина е, че откакто сложихме слънчевите панели на покрива, ние самите произвеждаме енергия, която продаваме на същото предприятие и то ни я приспада от сметката.

За някакви си 10-на месеца нашите слънчеви панели са произвели ток за 600 евро. За пет години ще ги изплатим и оттогава натам ще сме все на печалба от тях. Работят си, дори когато сме извън къщи по време на ваканция и … като пчелички произвеждат ток за нас. 

И това в лишената от слънце Холандия. Как ще е в България, ако имаше държавници с държавническа мисъл, а не крадльовци и простаци? За нас поставянето на слънчевите панели на покрива беше по-евтино от ремонта на покрива, който правихме заради чавките.

А понеже такава е държавната политика на Холандия - да стимулира хората да си поставят слънчеви панели, то данъчните власти ни върнаха ДДС.

Даниела Горчева, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари