Firefox ще получава известия от сайтовете

0
Firefox 44 ще може да получава известия от сайтовете, когато те са публикували нови материали
Firefox 44 ще може да получава известия от сайтовете, когато те са публикували нови материали

Повечето интернет потребители следят доста сайтове и понякога забравят за някои от тях. Благодарение на новата функция на браузъра Firefox интернет страниците ще могат да напомнят на потребителите си за своето съществуване, предаде Дневник.

Firefox 44 ще може да получава известия от сайтовете, когато те са публикували нови материали. Функцията ще е налична във всички версии на браузъра, включително и за Windows. Конкурентният браузър Chrome има такава възможност от април миналата година, като за Mozilla отне доста време докато предложи същата функционалност.

Потребителите ще имат право да избират от кои сайтове да получават известия. Всеки сайт ще има свой идентификатор в браузъра и известията ще са криптирани, за да не могат да се проследяват интересите на съответния потребител. За да може функцията да работи, потребителят преди това трябва да е активирал услуга като Firefox Hello или Firefox Sync, която да позволява осъществяването на подобни връзки между браузър и сайт. Всичко това се прави, за да гарантира личното пространство на потребителите, включително и на тези, които не искат да използват известията.

Сред другите по-големи промени в браузъра е премахването на поддръжката за RC4 криптиране. Това е много стар стандарт от 1987 г., който дълги години се използваше от повечето сайтове. През последните години обаче бяха открити множество уязвимости на RC4, които улесняват преодоляването на защитите му. Сега, при опит да се посети сайт, който не е преминал към по-модерен стандарт, браузърът ще показва съобщение за грешка и ще предупреждава, че връзката към страницата няма да е сигурна.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари